En vän till mig vars dotter fyller år i dagarna önskade sig en tårta för att fira födelsedagen, men hur den skulle se ut visste hon inte riktigt. Efter lite funderande o diskuterande kom hon på sushi, hennes dotter älskar sushi! Så vad skulle inte passa bättre än just en sushi-tårta. Och som ni vet så älskar jag utmaningar och att göra en sushi-tårta när jag aldrig ätit det var lite klurigt men det mesta går ju att googla sig till.
Efter lite googlande så visste jag hur den skulle se ut och jag har tidigare sett Johanna göra en sushi-tårta i Tårtslaget så hon var en stor inspiration till bland annat kaviarkulorna. Hur man gör dom kommer i ett senare inlägg.
Alla dekorationer är gjorda av marsipan och sockerpasta.
Skålarna gjorde jag av sockerpasta. Sojan är florsocker, kakao och vatten. Wasabi är grön marsipan utblandad med vatten. Kaviar är kulor gjorda av gelé. Laxen är av marsipan, så även tigerräkorna. Hosomaki är en blandning av marsipan och sockerpasta.
För att aldrig ha ätit sushi så är jag ganska nöjd över resultatet!
Kram Karin
.
Meen va festligt! :)
SvaraRaderaAlltså WOW, vilken otroligt fin, häftig, annorlunda tårta - så makalöst duktig du är som kan få till en sådan!
SvaraRaderaSå himla häftig tårta! Helt galet snygg!
SvaraRadera