Blåbärspulvret fick jag från Larssens som specialiserat sig på torkad frukt och bärpulver. De säljer dels på marknader men även via sin webbutik. Alla bärpulver är gjorda på hela bäret, frystorkat och malet. Detta gör att man kan tillgodogöra sig alla nyttigheterna. Bärpulvren är väldigt koncentrerade,för att göra en tesked går det åt ca 1-1,5dl bär. Blåbärsmaränger
3 dl äggvita
2 dl socker
1,5 msk blåbärspulver
0,5 tsk citronsaft
Sätt på ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitan vit och fluffig. Dela upp sockret i två delar, tillsätt blåbärspulvret i ena delen. Vispa i det rena sockret lite i taget i äggvitan, tillsätt sedan blåbärssockret. Vispa allt till sockret löst upp sig, det kommer dock vara kornigt p.g.a. av blåbärspulvret. Häll till sist i citronsaften. Klutta ut med sked eller spritsa för hand på bakplåtspappersbeklädd plåt. För extra smak strö lite blåbärspulver på toppen av marängerna.
Grädda mitt i ugnen cirka 45-60 minuter beroende på storlek och om man vill ha torra eller sega maränger, ju mindre maränger desto kortare tid och vice versa.
Larssens har flera olika sorters bärpulver,
varför inte testa att göra maräng på tex tranbär eller svartavinbär?
Kram Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar