tisdag 30 augusti 2016

Ljuvliga små blåbärsmaränger


blåbär1

Dessa ljuvliga små maränger bjöd jag på vid mitt 40-års kalas, enkla att göra och en tydlig smak av blåbär.
Blåbärspulvret fick jag från
Larssens som specialiserat sig på torkad frukt och bärpulver. De säljer dels på marknader men även via sin webbutik. Alla bärpulver är gjorda på hela bäret, frystorkat och malet. Detta gör att man kan tillgodogöra sig alla nyttigheterna. Bärpulvren är väldigt koncentrerade,för att göra en tesked går det åt ca 1-1,5dl bär.

blåbär2

Blåbärsmaränger
3 dl äggvita
2 dl socker
1,5 msk blåbärspulver
0,5 tsk citronsaft

Sätt på ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitan vit och fluffig. Dela upp sockret i två delar, tillsätt blåbärspulvret i ena delen. Vispa i det rena sockret lite i taget i äggvitan, tillsätt sedan blåbärssockret. Vispa allt till sockret löst upp sig, det kommer dock vara kornigt p.g.a. av blåbärspulvret. Häll till sist i citronsaften. Klutta ut med sked eller spritsa för hand på bakplåtspappersbeklädd plåt. För extra smak strö lite blåbärspulver på toppen av marängerna.
Grädda mitt i ugnen cirka 45-60 minuter beroende på storlek och om man vill ha torra eller sega maränger, ju mindre maränger desto kortare tid och vice versa.

blåbär5 blåbär6blåbär4 blåbär7

Larssens har flera olika sorters bärpulver,
varför inte testa att göra maräng på tex tranbär eller svartavinbär?

Kram Karin


blåbär8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar