Pulvret till dessa kakor fick jag från Larssens, samma sorts pulver som jag använde till mina blåbärsmaränger. Dessa fruktpulver har minst sagt många användningsområden!
Brysselkex med smak av svarta vinbär
200g smör
1 tsk vaniljpulver
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
Blanda ihop degen. Forma degen till 2 rullar, ca 3 - 4 cm tjocka. Rulla in degrullarna i plastfolie och ställ i frysen.
2 dl strösocker
2 msk svartvinbärspulver
1 äggula
Blanda pulver och socker och häll ut på en bricka eller liknande. Vispa äggulan och pensla degrullarna och rulla dom i sockret så att de täcks helt. Skiva dom 0,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 10 minuter. Förvara dom gärna i frysen, då är dom som godast!
Njut av sommaren, snart är vinterns kyla, snö och slask här!
Kram Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar