måndag 12 september 2016

Brysselkex med smak av svarta vinbär


svarta1

Jag älskar hösten! Den svala, krispiga luften och de underbara färgerna. Men än håller sommaren sig kvar ett tag till, mornarna må vara kalla men mitt på dagen så skiner solen och värmen gassar. Det är i början av september men det känns som mitten av juli. Underbart!

Närbild på turkost fat med brysselkex Naturbild med blommor och gräs med ett turkost fat med brysselkex i förgrunden


Pulvret till dessa kakor fick jag från Larssens, samma sorts pulver som jag använde till mina blåbärsmaränger. Dessa fruktpulver har minst sagt många användningsområden!

Brysselkex med smak av svarta vinbär

200g smör
1 tsk vaniljpulver
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl

Blanda ihop degen. Forma degen till 2 rullar, ca 3 - 4 cm tjocka. Rulla in degrullarna i plastfolie och ställ i frysen.

2 dl strösocker
2 msk svartvinbärspulver
1 äggula

Blanda pulver och socker och häll ut på en bricka eller liknande. Vispa äggulan och pensla degrullarna och rulla dom i sockret så att de täcks helt. Skiva dom 0,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 10 minuter. Förvara dom gärna i frysen, då är dom som godast!

Närbild på brysselkex med smak av svarta vinbär

Njut av sommaren, snart är vinterns kyla, snö och slask här!

Kram Karin

Turkost fat med brysselkex på en gammal stubbe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar