måndag 10 oktober 2016

Chocolate chip fudge cookies


Min son Sebastian sittandes i köket med ett stort blått fat med kakor framför sig.


Jag har alltid älskat chocolate chip cookies, dom ska vara stora, sega och gärna knapriga! Efter att ha suktat och längtat allt för länge och dessutom kom på den geniala idéen med att ha i fudgebitar så kunde jag inte hejda mig längre. Jag var tvungen att baka dom här och nu, och dom vart exakt så goda som jag minns dom. Och fudgen gjorde dom ännu godare..!

En skärbräde med kniv och fudgebitar, redo att skäras i mindre bitar. Chocolate chips och bitar av fudge i en vacker skål.

Chocolate chip fudge cookies
ca 25 stycken beroende på storlek

225 g rumsvarmt smör
3 dl ljust muscovadosocker
1,5 dl socker
2 ägg
5 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt

150g choklad, gärna chokladknappar
ca 8-10 fudgebitar, finns bland lösgodiset.

Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker vitt och fluffigt, tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bikarbonat & salt, sila ner allt i äggblandningen och blanda om till en deg.
Skär fudgen i mindre bitar, grovhacka choklad eller använda chokladknappar och tillsätt i degen. Blanda ihop så att chokladen & fudgen fördelas, och ställ degen i kylen i minst 1 timme. Har man tålamod att låta degen stå över natten så utvecklas smakerna ännu mer!

Rulla bollar av degen i storlek av en golfboll, det ger kakor med ca 10 cm i diameter. Kakorna sprider ut så se till att ge dom utrymme.
Baka av i ca 10 minuter, ju större desto längre tid tar det. Kakorna kommer kännas ofärdiga men ska ha fått lite färg. Dra av bakplåtspappret från plåten och låt kakorna svalna helt.

En skål med mjöl, salt, bikarbonat och två ägg. Deg rullad till bollar i storlek som golfbollar.Närbild på en nybakad kaka med rinnande kolafyllning. 

Det tog inte lång tid för dessa kakor att bli uppätna här hemma, alla älskade dom. Yngsta dottern var dock inte lika förtjust i fudge-bitarna, dom blev lite sega när kakorna svalnat.

Rekommenderar varmt dessa otroligt goda kakor!
Hoppas ni gillar dom lika mycket som vi gjort!


Kram Karin

Färdibakade kakor på ett blått fat. Sebastian hugger in på kakfatet, redo att smaka en nybakad kaka.Sebastian njuter av en första tugga på den nybakade kakan.

2 kommentarer:

  1. Dom ser grymt goda ut! Man behöver inte platta till dom alls då? Bara rulla dom till bollar och sen blir dom platta i ugnen?

    SvaraRadera
  2. Ja det stämmer! Bara rulla bollar, lägg på plåt och in i ugnen, de plattar till sig själva.

    SvaraRadera