söndag 23 oktober 2016

Knaprigt goda chips av Dumle


Min dotter Alice smakar på ett Dumle-chips.

Jag har länge sett dessa chips florera på sociala medier och nu i helgen tog jag mig äntligen tid att testa dessa godsaker. Och dom var minst sagt enkla, bara in i ugnen.

Jag försökte dock vara smart och göra dom i en muffinsplåt för att få jämnstora chips, men icke.
De fastnade och var helt stört omöjliga på att få loss. Så gör det enkelt för dig och använd bakplåtspapper och plåt istället.

Skärbräda med dumlekolor, godispapper och en kniv.

Knapriga Dumlechips

En påse Dumle-kolor
Bakplåtspapper, plåt och ugn.

Sätt på ugnen på 175 grader.
Jag valde att dela mina kolor i två delar för att få fler och mindre chips. En halv dumlekola blir ca 5 cm i diameter. Bra att ha i åtanke när du placerar ut dom på bakplåtsbeklädda plåten.
Väl i ugnen tar det ca 4-5 minuter, låt de vara inne nån halvminut längre när du tycker de ser klara ut för att de ska bli riktigt knapriga. Låt de dock inte gå för länge så de blir brända!

Nybakat Dumle-chips Alice håller ett chips i handen.

Dessa chips gick verkligen hem här hemma, alla gillade dom! De är dock inte som regelrätta chips utan snarare en godis-version av chips men minst lika goda för det. Jag gillar verkligen att göra nya saker av befintliga produkter, eller att skapa godsaker av ett fåtal ingredienser!

Kram Karin

Ett fat med Dumle-chips och en hand som håller i ett chips.Ett vackert fat med Dumle-chips.

1 kommentar:

  1. Jag har inte sett dumle-chips tidigare men det låter ju magiskt gott. Mums!

    SvaraRadera