Vår trädgård är full av äpplen så jag bad barnen plocka ett gäng åt mig. De är långt ifrån vackra som äpplena i matbutiken, olika stora och blåslagna efter att ha dunsat i marken. Men ack så söta och goda trots det!
Krämig äppelpaj med knaprig smuldeg
Äpplen
4-6 äpplen beroende på storlek
1 dl socker
0,5 dl mjöl
1-2 tsk kanel
1 nypa salt
50g smör
Sätt på ugnen på 175 grader.
Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar.
Blanda socker, mjöl, kanel och salt i en skål och tillsätt äppelbitarna. Rör om tills alla äppelbitar fått ta del av mjölblandningen. Spara smöret till senare.
Smuldeg
150g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
Blanda ihop alla ingredienserna för hand tills inga smörklumpar är kvar.
Häll äppelbitarna i en ugnsfast pajform, skär smöret i bitar och sprid ut över äppelbitarna. Om du gillar kanel kan du krydda lite extra innan smuldegen.
Fördela smuldegen på äppelbitarna och ställ sedan i mitten av ugnen. Baka av i ca 20 minuter tills äpplena känns mjuka och smulpajen fått färg.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaMycket saftig och knaprig Jätte god
SvaraRadera