Dessa chokladbollar är en grymt god kombination av Delicato och dammsugare, med andra ord en riktig smakrik chokladboll. Det bästa av båda världar med andra ord!
Vuxna chokladbollar med smak av Nutella, kaffe och arrak.
ca 10-12 stycken á 50 g
200g mandelmassa
3 dl havregryn
1 dl nutella eller hasselnötskräm
100g smör
3 msk kakao
2-3 msk starkt kaffe
1 tsk arrak/punsch-essense
Riv mandelmassan med ett rivjärn. Kör allt i en mixer eller liknande till en jämn smet. Smaka av om det behövs mer kaffe eller essense. Känns smeten lös så låt den stå i kylen någon timme. Rulla lagom stora bollar, mina väger ca 50 gram. Rulla bollarna i chokladströssel och har de inte ståt i kylen så låt de stå där minst en halvtimme. Sen är det bara att njuta…
Jag har sagt det förut och jag säger det igen – jag älskar våra mossiga murar här hemma i de småländska skogarna. Jag är löjligt nöjd med dessa bilder, mossans gröna färg är underbar! Den får de hårda stenarna att se alldeles mjuka ut, som sköna kuddar…
Kram Karin
Men åh, vad gott det låter! Och jag håller med, mossan gör sig verkligen på bild och förhöjer fotona rejält. :-D
SvaraRadera