Jag och maken planerar att nästa år åka till New York men just nu känner vi oss ganska osäkra…
När jag kom på idén till denna rulltårtan var det just med den klassiskt amerikanska mackan jag hade i åtanke – jordnötsmacka med sylt. En otroligt god och ganska annorlunda kombo. Och självklart var jag tvungen att testa en rulltårta med just den kombinationen och det blev faktiskt riktigt gott! Ungarna älskade rulltårtan!
Så varför inte njuta av det goda från Amerika och för en stund glömma det hemska som har hänt.
Jag hoppas han inte hinner ställa till allt för mycket elände under de kommande fyra åren!
Ljus rulltårta
2 st 20cm rulltårtor eller en 40cm lång.
3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl mjöl
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Sätt på ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver & salt och sila ner i äggblandningen under omrörning. Klä en plåt med bakplåtspappret och bred ut smeten så jämt som möjligt, ca 30 * 40 cm. Baka av i mitten av ugnen i ca 5 min.
Under tiden kakan är i ugnen så ta fram ett bakplåtspapper och strö rikligt med socker. När botten är klar så ta tag i bakplåtspapprets hörn och vänd botten fort upp å ner på det sockrade bakplåtspappret. Låt svalna och dra försiktigt bort det översta bakplåtspappret.
Jordnötsfyllning
3 dl jordnötssmör
100 g mjukt smör
1 dl florsocker
Vispa ihop allt vitt och fluffigt, bred ut ett jämt lager på rulltårtebotten.
1,5 – 2 dl jordgubbssylt
Bred till sist ut ett lager med jordgubbssylt och rulla försiktigt ihop rulltårtan. Sen är det bara att ta en tugga, blunda och njuta…!
Lite okonventionell men en ack så god rulltårta, hoppas ni vågar testa den.
Gillar ni jordnötssmör så lovar jag att ni kommer gilla denna rulltårta!
Kram Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar