fredag 18 november 2016

Pepparkaksbollar smaksatta med lingonsylt




Härom veckan var det full vinter i nästan hela landet och min julkänsla höjdes direkt. Fantasier om det ena efter det andra smaskiga julbakverket dök upp i huvudet och för att döda det värsta suget (det är ju inte jul riktigt än) så slängde jag snabbt ihop några pepparkaksbollar smaksatta med lingonsylt. Superenkelt och otroligt gott!



Pepparkaksbollar med lingonsylt
Ca 10 – 15 st beroende på storlek
250 g mjuk pepparkaka, köpt eller hembakad
2-3 msk lingonsylt
150g mörk choklad
lite olja eller kokosfett

Mosa sönder den mjuka pepparkakan och lägg i en skål. Tillsätt lingonsylten och blanda ihop till en jämn smet. Rulla bollar och lägg på en tallrik. Låt stå i kylen under tiden som du smälte chokladen i ett vattenbad tillsammans med lite olja eller kokosfett, det gör att chokladen blir mer lättrinnande.
När chokladen smält så doppa försiktigt bollarna i chokladen, ser till att de blir helt täckta. Ställ bollarna på lite bakplåtspapper, flytta dom efter en stund så slipper de få fula chokladfötter.
Förvara bollarna i kylen.

Jag dekorerade mina bollar med lite ätbart färgpulver från Mill & Mortlar som jag köpt härom året på matmässan i Stockholm.

 

Varför inte tjuvsmaka på glöggen och njuta av en pepparkaksboll?
Önskar er alla en härlig helg!


Kram Karin

1 kommentar:

  1. Underbart gott detta lät då :) Ja. Vi hade allt en massa snö, men nu har allt regnat bort :-/

    SvaraRadera