ca 10-12 stycken, receptet går utan problem att dubblera.
100g rumsvarmt smör
0,5 dl ljust muscovadosocker
2 msk socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver eller 2 tsk bikarbonat
1,5 dl marsankräm
1,5 tsk pepparkakskrydda
lingonsylt
Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker fluffigt. Blanda mjöl bakpulver eller bikarbonat, marsankräm och pepparkakskrydda och tillsätt i smörfluffet. Blanda allt till en deg, enklast är för hand.
Rulla lagom stora bollar, ca 30 gram, så klart valfritt! Jag använde en muffinsplåt att baka kakorna i, behöver inte smörjas eller liknande, de lossnade utan problem.
Tryck ett hål med finger eller med annat användbart verktyg, fyll i lagom mycket lingonsylt. För mycket kommer rinna över och för lite är tråkigt, så ja, lite lagom. Allt beror på storleken av hålet.
Baka av i mitten i ugnen i ca 10 minuter.
Visst ser dom goda ut?
Vad brukar ni baka för gott med pepparkakskrydda?
Kram Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar