Men alla gör inte det har jag förstått och kanske kan ni trösta er i allt det vita eländet med denna smaskiga rulltårta?
Chokladrulltårta
2 st 20cm rulltårtor
3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl mjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Sätt på ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sila ner i äggblandningen under omrörning. Klä en plåt med bakplåtspappret och bred ut smeten så jämt som möjligt, ca 30 * 40 cm. Baka av i mitten av ugnen i ca 5 min.
Under tiden kakan är i ugnen så ta fram ett bakplåtspapper och strö rikligt med socker. När botten är klar så ta tag i bakplåtspapprets hörn och vänd botten fort upp å ner på det sockrade bakplåtspappret. Låt svalna och dra försiktigt bort det översta bakplåtspappret.
Fyllning
1 burk choklad dulce de leche
2-3 dl blåbär
Vispa upp dulce de lechen med en gaffel så att den blir mjuk och bredbar, ev micra den i värsta fall.
Bred ut krämen på hela rulltårtebotten och strössla sedan ut blåbären. Rulla försiktigt ihop rulltårtan och låt den ligga kvar i bakplåtspappret. Ställ i kylen under tiden som du gör ganachen.
Ganache
100g choklad
0,25 dl grädde
Värm grädden, enklast är micron. Finhacka chokladen och lägg i en skål, häll över den varma grädden. Rör om tills allt är en slät smet. Vill inte chokladen smälta helt så värm den i några sekunder i micron, dock ej för länge då den kan brännas.
Bred ut ganachen över rulltårtan och dekorera med lite blåbär, nu är den färdig att avnjutas!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar