Att göra eget godis är både enkelt, roligt och så otroligt mycket godare. Tänk att få ställa fram en skål med hemmagjord tryffel eller hemkokta kolor. Eller varför inte ge bort lite handgjort godis i julklapp, vem skulle tacka nej till lite handrullade chokladtryffelbollar? Inte jag i alla fall… Att få en present som någon annan gjort själv kan inte vara en bättre gåva. Snacka om kärlek och omtanke!
Men det svåraste är nog att inte äta upp allt innan julen är här, för än är det några veckor kvar. Två för att vara exakt! Tiden går alldeles för fort och jag har knappt hunnit att julstäda, än mindre köpt några julklappar… Undrar om barnen blir glada om dom får några chokladtryfflar i julklapp?
Vit chokladtryffel smaksatt med bärpulver
100g vitchoklad
0,5 dl grädde
3-4 tsk torkat bärpulver
Finhacka chokladen och lägg tillsammans med grädden i en kastrull. Värm på medelvärme tills all choklad smält. Smaksätt med bärpulvret, en tesked i taget, smaka av. Tänk på att smaken kan växa något när tryffeln får stå ett tag.
Häll tryffeln i önskad form och låt stå i någon timme. Rulla bollar, skär kuber eller liknande och dekorera med bärpulver blandat med lite florsocker eller strösocker. Förvara tryfflarna i kylen.
Tips!
- Som bärpulver har jag använt Ekströms blåbärssoppepulver, lingonpulver från Markatta och svartavinbärspulvret från Larssens.se
- För att få runda bollar har jag använt mig av denna silikonform från Bakers.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar