måndag 11 december 2017

Julen 2014: Saffransfudge med pistagenötter



Saffransfudge med pistagenötter
5 dl socker
3 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
3 msk ljus sirap
0,5 g saffran (en påse)
80 g grovhackade pistagenötter

Blanda allt utom nötter i en kastrull och koka på svag värme under omrörning till sockret smält. Låt det sedan koka upp utan att röra om tills temperaturen är 122 grader. Kontrollera med en digital kökstermometer eller gör ett kulprov i kallt vatten, när du kan rulla en liten boll utan problem är smeten klar. Medan smeten kokar så grovhacka nötterna och täck en avlång bakform ( 10 * 25) med plastfolie.

När smeten är färdigkokt så ta av kastrullen från värmen, häll i nötterna och rör sedan med slev tills smeten blivit tjock och matt. Häll fudgen i formen, släta till ytan och låt den svalna i kylen. Skär fudgen i tärningar innan den svalnat helt så smular den inte så mycket.

 

Jag önskar er alla en härlig vecka!
Ta hand om varandra så ses vi imorgon med ett nytt och gott jul-recept!


Kram Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar