måndag 4 december 2017

Julen 2014: Saffranskladdkaka med smak av apelsin, vanilj och mandelmassa


Med över 1000 recept i bloggen är det lätt att missa alla juliga godsaker.
Jag tänker därför blanda nya bakverk med gamla klassiker.
Allt för att ni ska få en så god (!) jul som möjligt!

Kram Karin



Saffranskladdkaka med smak av apelsin, vanilj och mandelmassa

Receptet räcker till en 24’ form

150 g smör
3 dl socker
1,5 dl mjöl
3 ägg
1 dl  kok-marsankrämpulver
1 g saffran – jag använde saffran från Saffran & Co
100 gram riven mandelmassa
100 g kanderade apelsinskal (Dr Oetker)
Saft och rivet skal från en apelsin

Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mortla saffranet med lite socker och rör ner i det smälta smöret. Blanda de torra varorna och knäck sedan i äggen, rör om väl. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Blanda sedan i rivet apelsinskal, kanderade apelsinskal, apelsinsaft och riven mandelmassa i smeten, rör så lite som möjligt men så att allt blandas. Bred ut smeten i en ugnsfast form och sedan hysta in i ugnen. Bakas i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills lagom kladdig.

Lika god varm som kall

Kram Karin 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar