onsdag 6 december 2017

Julen 2015: Pepparkakskladdkaka med lingon


Canon 29-11 007

Pepparkakskladdkaka med lingon, ja det kan nog inte bli mycket godare än så? 
Sött och fräscht på samma gång. Gillar ni pepparkaka eller snarare pepparkaksdeg
så kommer ni älska denna kladdkakan!

Canon 29-11 009Canon 29-11 010

Pepparkakskladdkaka
150 g smält smör
2 dl vetemjöl
2 msk pepparkakskrydda
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3,5 dl socker
1 dl frusna lingon

Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Häll i smöret och rör till en jämn smet, och sist men inte minst tillsätt de frusna lingonen.
Bred ut smeten i en vanlig smörad springform eller gör som jag och använd en gjutjärnspanna. Smöra som vanligt, bred ut smeten och ställ in hela pannan i ugnen. Baka av i ca 25 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten så blir den extra härligt kladdig vid servering. Låt kakan först stå en stund i kylen så stelnar den till lite mer.
Pudra över lite florsocker, eller gör som jag – mortla vanligt socker då florsockret var helt slut. Funkade faktiskt ganska bra!

Canon 29-11 023


Ta hand om varandra så hörs vi snart igen!
Kram Karin


Canon 29-11 017Canon 29-11 012Canon 29-11 015Canon 29-11 020

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar