Saffranscheesecake med smak av apelsin & pepparkaka
250 g pepparkakor
125 g smör
200 g Philadelphiaost
250 g Mascarponeost
1,25 dl socker
4 ägg
rivet skal och saft från en apelsin (två apelsiner)
1 g saffran (två påsar)
Sätt på ugnen på 175 grader. Kör pepparkakorna och det rumsvarma smöret i en mixer till en jämn massa. Tryck ut smeten i botten på en springform och baka av i ca 7 minuter. Låt svalna.
Mortla saffranet med lite socker (2 tsk).
Vispa ihop Philadelphiaost, mascarpone, socker, ägg, saft o rivet skal från apelsin och saffranet till en jämn smet. Häll massan över pepparkaksbotten och ställ in i ugnen. Skiva under tiden en apelsin tunt, och lägg på cheesecaken när den stelnat något, efter ca 15 minuter. Baka cheesecaken i ungefär 40 minuter totalt, stäng av värmen och låt stå i 20 minuter till. Låt sedan cheesecaken stå i kylen i några timmar, gärna över natten, så att fyllnigen stelnar helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar